VHC gjut resin Epoxy (Kristallklar)

  • SEK 1.195,00

En perfekt fram tagen resin epoxy Gjut dina egna resin beten,ögon,masters.Annat hantverk så som smycken, pyssel, dekorationer, resin konst, tavlor,golv, ep

I lager.
Lagersaldo: 1
Dela

En perfekt fram tagen resin epoxy 

Gjut dina egna resin beten,ögon,masters.

Annat hantverk så som smycken, pyssel, dekorationer, resin konst, tavlor,golv, epoxy bord är några av dom populära användningsområdena. Kort sagt det är bara fantasin som sätter dina gränser.

Detta är en lättarbetad medelviskös och självgasande epoxy, Bubblor som bildats stiger till ytan och fastnar inte i gjutningen.  Arbetet med beredning av epoxy produkten bör och ska utföras enl instruktionerna

(se instruktioner och säkerhet längre ner )

 

INFORMATION

*UV-Resistant (Stabiliserad cyklo-alifatisk epoxi)

*Kristallklar

*låg/Medelviskös

*24 - 36 timmars härdning. 

*Lång hållbarhet, (ca 2 år innan den behöver blandas)

*kulör: Transparent/kristallklar 

*Säker. Inga lösningsmedel eller avdunstning under härdning.

OBS! Alltid viktigt att följa säkerhetsanvisningarna. Läs viktig info, samt säkerhetsblad som skickas med innan användning.)

 

Blandningsförhållanden:

vikt: 100g harts / 55g härdare

volym: 100cl harts / 55 - 60cl härdare

Rekommenderad maxtjocklek per Lager/gjutning: 30mm (efter 8 - 12 timmar rekommenderar vi att gjuta nästa lager vid tjockare gjutningar)

Rekommenderad temperatur: 20c

Max luftfuktighet: 80%

Härdningstid: 24 - 36 timmar (varierar beroende på temperatur, tjocka gjutningar alstrar värme och kan göra att det härdar snabbare)

Utförande:  Blanda epoxiharts med härdare enligt blandningsförhållandena (anvisningar nedanför). Blanda ordentligt för hand i minst 5 min, och skrapa kanterna och bottnen ordentligt när du blandar. Häll gärna över i ett annat kärl ett par gånger.  OBS! Använd inte visp i skruvdragare när du blandar!

 

 Temperaturen ska vara runt 20 °c. Är temperaturen högre så rekommenderar vi att gjuta tunnare.  (Du kan gjuta något tjockare om temperaturen är lägre, men det rekommenderas inte). Tjocka gjutningar alstrar värme och kan göra så att härdningen går snabbare, och vice versa.  

För hög temperatur kan få gjutningen att spricka. Medan en för låg temperatur kanske inte aktiverar härdaren ordentligt. Då kan du få mjuka fläckar i gjutningen.   

Att använda vakuumkärl, eller värmepistol/gasbrännare hjälper till att eliminera luftbubblor. Jämna snabba rörelser.  Var försiktig så att det inte blir för varmt. Tänk på att tjockare gjutningar alstrar värme och får  temperaturen att öka. För att eliminera alla luftbubblor så rekommenderar vi att använda värmepistol/gasbrännare varje halvtimma de första 2 timmarna efter du hällt i blandningen.  

  

Blandningsförhållanden :  Du kan antingen använda en våg, eller måttbehållare. Använd blandningsförhållandena nedanför:  

 Viktandelar: 100g harts / 50 – 55g Härdare  

Volymandelar: 100ml Harts / 55 – 60ml Härdare  

Släppmedel  Vid platt underlag rekommenderar vi svart gorillatejp utan något släpp medel. Packtejp fungerar också bra och är billigare. Vax rekommenderas inte eftersom det kan smälta under härdningen och blandas med epoxin. Beroende på formen finns olika filmbildande släppmedel som är lämpliga att använda.   

Härdning  Vincent handcrafts gjutharts härdar på 24 – 36 timmar, ska du slipa eller använda föremålet i vatten rekommenderas att vänta ytterligare 24 timmar. Temperaturen påverkar härdningstiden.   

Efterarbete  Efter härdning så kan du såga, fräsa, och slipa på ytan. Ska du slipa så ska du våtslipa med våtslippapper. Du jobbar du dig uppåt stegvis till finare korn. För en transparent yta rekommenderas att slipa till 3000 korn, och sedan polera efter samma princip. (Se inlägg under blogg för mer info om slipning och polering)

 

Teknisk Data  Rekommenderad MAX-tjocklek på gjutning: 3cm  

Viskositet: Medelviskositet  

Rekommenderad temperatur: 20 °c.   

Max-luftfuktighet: 80%  

Härdningstid: 24 – 36 timmar (beroende på temperatur, lägre tar oftast längre tid och vice versa) Kulör: 

Transparent  

  

Säkerhet! Viktigt!  Använd alltid skyddskläder. Hudkontakt kan orsaka allvarlig allergisk reaktion. Använd lämpliga handskar godkända för hantering av kemikalier. Har du ett företag, och du och dina anställda arbetar med epoxi, måste du enligt lag göra en läkarundersökning för att utesluta allergi.   

Se till att ha god ventilation i rummet. Skydda också golv och utsatta ytor så att du inte förstör dom. Gjuter du t.ex ett bord. Så se till att vara noggrann med tvingar och limpistol/fog runt hela stycket, så att det inte rinner under stycket och förstör golvet. OM I ÖGON – skölj i flera minuter och kontakta läkare. VID FÖRTÄRING – Kontakta genast giftinformation. VID ALLERGISK CHOCK – ring 112. Om du får epoxi eller härdare på handskar eller kläder, så byt genast.  

Skadlig för vattenlevande organismer, med långtidsverkan.